Op 21 maart (wereldverteldag) van dit jaar had ik de première van De Beatles-zusjes in het Beatles Museum in Alkmaar. Dat was een feestje. Niet alleen door de plek en het publiek, maar ook omdat eigenaar Azing Moltmaker mij vlak voor de voorstelling een bijzonder Beatles-jasje te leen gaf. Het is een replica van het jasje dat The Beatles droegen tijdens hun wereldvermaarde fotoshoots met Dezo Hoffman.  Dat jasje mocht ik gedurende de hele tournee dragen. Hij vroeg me toen ook dat ik de tournee zou afsluiten in het Beatles Museum, dat tegen die tijd verhuisd zou zijn naar een nieuwe locatie.

Afgelopen zaterdag was het zover. De tweede stop op mijn Tour of Duty 2016 was de opening van het gloednieuwe Beatles Museum aan de Pettermerstraat in Alkmaar. Het is prachtig geworden, en op deze nieuwe locatie is het groter dan ooit. De opening zat vol bijzondere momenten. Er was live muziek van verschillende bands, de opening van een nieuwe expositie ‘The making of Sgt.Pepper’ en de onthulling van een heel spectaculaire expositie door de wethouder van cultuur van de gemeente. Wat dat precies is, moet je echt zelf gaan bekijken!

Tussen al die festiviteiten mocht ik wederom De Beatles-zusjes opvoeren voor een enthousiast publiek, dat natuurlijk al heel veel van The Beatles weet, maar nog niet zoveel van mijn zussen. En het mooiste was: omdat mijn tournee nog niet helemaal klaar is, mag ik dat bijzondere Beatles-jasje van Azing voorlopig nog even houden om er ook de rest van de voorstellingen in op te treden. En dat ga ik dan ook zeker doen.