Het afgelopen weekend ging Storytelling Tour of Duty 2015 de grens over. Eerst naar Antwerpen, maar uiteindelijk naar Gent, waar ik voor IFBD een Writer’s Class mocht verzorgen. Ik had er een echt Belgisch uitstapje van gemaakt, met alle geneugten die daarbij horen. Vrijdag en zaterdag waren we in Antwerpen. En de Reuzen waren er ook! Het gezelschap Royal De Luxe uit Nantes brengt eens in de vier jaar een bezoek aan Antwerpen, om daar dan een wonderschoon stadsverhaal te spelen. In de stad gonsde het hele weekend van de geruchten. Aan de plotselinge verplaatsingen van hordes mensen, kon je inschatten waar de reuzen zich op dat moment bevonden. Ik zag de Grootmoeder op vrijdag middag langs de Kaaien. Toen ze langs kwam lopen, kreeg ik, net als iedereen, een brok in de keel. Antwerpen had me wederom verrast.

Op zondag reden we door naar Gent, en Gent was op deze zondag nagenoeg uitgestorven. Het is examentijd, iedereen zat met zijn nieuws in de boeken en boven de laptop. De stad lag er verlaten bij, alle winkels waren dicht.  En omdat ik in een Express Hotel langs de snelweg aan de rand van de stad sliep, was het daar ook niet veel beter. Maar de spaghetti het prachtige Feestlokaal Van Vooruit maakte een boel goed, evenals het Fotofestival ’80 Days of Summer – Stories of Identity’ met prachtige fotoseries van onder andere Jen Davis en Gert Verbelen. Nog nooit zo indringend naar obesitas en ons eigen Spakenburg gekeken!

Op maandag was er dan de Writer’s Class. Een dag over verhalen, leiderschap en verandering voor managers en leiders uit heel corporate België. Delhaize was er ook. De dame in kwestie vertelde dat ze sinds kort een hekel had gekregen aan drop. Toch werd het een heerlijk lange dag vol vertellen, maar juist ook luisteren naar de verhalen van de deelnemers. Daardoor liepen we iets uit de tijd, maar niemand die het erg vond, want die maandag was het ook de dag van het Vlaams Verkeersinfarct. Heel tevreden, en verrassend snel reden we terug naar Nederland. Zonder file, en nog nagenietend van al die reuzemooie verhalen van het weekend. Lang Leve België!