Stijn Rompa Photography

Stijn Rompa Photography

Ik ben Theo Hendriks, storyteller, auteur en spreker, en oprichter van Theo Hendriks Corporate Storytelling. Daarnaast ben ik als associate partner verbonden aan Bex*communicatie in Amsterdam.  In afgelopen jaren schreef ik vele corporate stories en hielp ik ondernemers, bestuurders, leiders en starters bij het (her)vinden van hun eigen verhaal. Een verhaal waarmee ze krachtig en authentiek kunnen vertellen over hun drijfveren en ideeën, waarmee ze hun leiderschap bekrachtigen, verandering en vernieuwing versnellen en mensen in beweging brengen. In 2010 won ik hiermee de European Excellence Award, in de categorie Change Communication.

In masterclasses en keynotes, inspiratiesessies, workshops en trainingen laat ik mijn deelnemers kennismaken met de kracht van storytelling: tot de verbeelding sprekende verhalen die boeien en inspireren. Verhalen waarmee ze visie, ideeën en plannen volop tot leven wekken. Verhalen die de bedrijfstrots vergroten, verandering versnellen en vernieuwing stimuleren. Eigen verhalen waarmee ze hun publiek niet alleen in het hoofd, maar ook in hart en handen weten te raken.

Ik ben medeauteur van Corporate Stories verwoorden, vertellen en verankeren, dat in 2007 bij Kluwer verscheen. Hierin beschrijven Astrid Schutte en ik de aandachtspunten bij het ontwikkelen en uitdragen van het verhaal van de organisatie. In maart 2012 verscheen bij A.W. Bruna mijn tweede boek: No Story, No Glory, waarin ik bestuurders, directeuren en managers uitdaagde om weer hun eigen verhaal te gaan vertellen. In april 2014 verscheen Change the Script over de rol van verhalen als versnellers van verandering. In maart 2016 verscheen een verhalend uitstapje: Het plakboek van De Beatles zusjes, dat ik ook als vertelvoorstelling op allerlei podia in Nederland speelde. En in april 2018 verscheen The Wow Starts Now over het tot leven wekken van ideeën door gebruik te maken van de kracht van storytelling.