Stijn Rompa Photography

Stijn Rompa Photography

Ik ben Theo Hendriks, storyteller, auteur en spreker. Ik ben oprichter van Theo Hendriks Corporate Storytelling, en daarnaast als associate partner verbonden aan Bex*communicatie in Amsterdam. In afgelopen jaren schreef ik vele corporate stories en hielp ik ondernemers, bestuurders, leiders en starters bij het (her)vinden van hun eigen verhaal. In 2010 won ik hiermee de European Excellence Award, in de categorie Change Communication.

In mijn masterclasses, keynotes, inspiratiesessies, workshops en trainingen laat ik deelnemers kennismaken met de kracht van storytelling: tot de verbeelding sprekende verhalen die boeien en inspireren. Verhalen waarmee ze visie, ideeën en plannen volop tot leven wekken. Verhalen die de bedrijfstrots vergroten, verandering versnellen en vernieuwing stimuleren. Eigen verhalen waarmee ze hun publiek niet alleen in het hoofd, maar ook in hart en handen weten te raken.

Ik publiceer bij A.W. Bruna uitgevers. In april 2018 verscheen mijn vijfde boek – The Wow Starts Now – over het tot leven wekken van ideeën door gebruik te maken van de kracht van storytelling. Twee jaar daarvoor verscheen een verhalend uitstapje: Het Plakboek van De Beatles zusjes, dat ik ook als vertelvoorstelling op allerlei podia in Nederland speel. In april 2014 verscheen Change the Script over de rol van verhalen als versnellers van verandering. En in maart 2012 verscheen mijn tweede boek: No Story, No Glory, waarin ik bestuurders, directeuren en managers uitdaagde om weer hun eigen verhaal te gaan vertellen. Tot slot ben ik medeauteur van Corporate Stories verwoorden, vertellen en verankeren, dat in 2007 bij Kluwer verscheen.