Zaterdagochtend 3 maart, kwart voor twaalf. Mijn ogen scannen de tijdschriftenschappen bij de Bruna, op zoek naar maar een ding: de nieuwe Penthouse. Zodra ik hem ontwaar, wil ik hem direct uit het schap trekken, maar er staat een vrouw naast me, dus wacht ik even. Als ze weg is, pak ik het blad en lees ik een voor een de headlines. Ik zie mezelf er niet tussenstaan. Maar binnenin, bij de inhoudsopgave, zie ik het meteen: No Story, No Glory! Ik krijg het er warm van.

Het idee was begin januari door de uitgeverij in de mail aan me voorgelegd. Of ik van mijn nieuwe boek een voorpublicatie wilde in de Penthouse.  Doelgroep en lezersprofiel pasten perfect op elkaar. Ze hadden goede ervaringen met eerdere voorpublicaties in Penthouse en, ik moet zeggen, die zagen er gelikt uit. Ik zei meteen ja, en vond het een hele eer. Maar daarna begon er toch iets te knagen…

Afgelopen week zei mijn Saskia ineens tegen me: “weet je of je al in de Penthouse staat?” De schrik sloeg me om het hart, want daar had ik nog niet aan gedacht. Ik heb nog nooit van mijn leven een Penthouse gekocht. Vroeger, thuis, hadden we de leesmap, met daarin De Lach. Heel veel verder dan dat ben ik niet gekomen. Hoe moest ik in godsnaam controleren of en zo ja hoe ik in dat blad stond? Moest ik de uitgever bellen en het daar aan vragen? “Je moet er gewoon bij de Albert Heijn doorheen bladeren, dan weet je het meteen,” zei Sas. Ik zag me al midden tussen de huismoeders met kinderen door de Penthouse bladeren. Afkeurende blikken, kinderen die bij me werden weggehaald, en misschien nog wel erger. “Maar dan koop je hem toch gewoon?” En dat leek me uiteindelijk een betere oplossing. Niet in de Albert Heijn – denk nu aan uitgestalde boodschappen op de band, met daartussenin pontificaal de Penthouse, de covergirl zichtbaar voor iedereen – maar, iets discreter, bij de Bruna.

En zo geschiedde. Thuis heb ik het artikel snel doorgenomen. Ze hebben hoofdstuk 2 vrijwel in zijn geheel overgenomen, en er iets heel moois van gemaakt. Het ziet er prachtig uit en je kunt ook nog een gratis exemplaar winnen door een mailtje te sturen. En het mooiste is: ik ben nu een gepubliceerd auteur van de Penthouse! Mijn nieuwe boek ligt nu nog bij de drukker, het is er over twee weken. Als je niet kunt wachten en alvast wilt genieten van een sneak-preview, koop dan de Penthouse en geniet alvast van al het moois dat er in dit maartnummer te vinden is.