Een week geleden mochten Noelle Aarts, Ruud Kessels en ondergetekende optreden op de allereerste Bex*stage in het Schiller Theater in Utrecht. Die middag ging het over de rol van storytelling van het winnen en herstellen van vertrouwen. En vertrouwen is hot. De crisis hakt er flink in, ‘het vertrouwen’ in heel veel zaken daalt en iedereen heeft het over het herwinnen en herstellen van vertrouwen. Wij dus ook. Verhalen zijn hierbij een van de meest krachtige manieren om vertrouwen te versterken. Maar alleen als je het goed doet.

Die middag hadden zo’n honderd gasten van Bex* een plek weten te bemachtigen in de uitverkochte zaal. Uitbater Steef Schinkel vertelde over de roemrijke geschiedenis van het knusse theater. Mozart had er geslapen, Brahms had er gespeeld en Lodewijk Napoleon had daar voor het eerst zijn Moulin Rouge gezien, pronkend op de gevel van het theater. Zo was de naam dus vanuit Utrecht in Parijs terechtgekomen. En zo was de middag over verhalen meteen goed begonnen.

Daarna spraken Noelle, Ruud en ik vol vuur over verhalen en vertrouwen. Noelle lag het wetenschappelijk fundament, Ruud beschouwde de rol van verhalen op internet, en ik keek naar de essentiële bouwstenen van een vertrouwenswekkend leiderschapsverhaal. Onze drie bijdragen zijn hier, hier en hier terug te lezen.

Alle deelnemers verlieten de zaal met een exemplaar van No Story No Glory. Zij die er niet bij konden zijn, hebben echt iets gemist. Maar binnenkort is er weer een gelegenheid om meer over de kracht van verhalen te weten te komen. Op 7 maart spreek ik in Amsterdam op een Goeroebijeenkomst van de SRM. Je kunt je hier aanmelden. Ook dit belooft een mooie avond te worden.