Een van de mooie dingen van de Apple Store is dat er zo weinig producten in te vinden zijn. Dat was dan ook ons voorbeeld bij het opzetten van de No Story No Glory Superstore. Eén product, in één uitvoering, in vijf verschillende maten. De die-hard fan van het ware verhaal kan eigenlijk niet zonder. Het loopt sinds twee weken dan ook storm in de Superstore.

Afgelopen vrijdag heb ik samen met mijn staf in Neu-Ulm (de werkvloer) kritisch gekeken naar alle verzoeken die mij de afgelopen weken via mail en twitter hebben bereikt. Of we ook in XXXL gingen leveren, en waarom we alleen met zwarte T-shirts werken? Het eerste is helaas onmogelijk, het is niets minder dan een statement van de mensen in Beieren om geen supergrote T-shirts te willen bedrukken. “ We hebben er eenvoudigweg de machines niet voor, baas,” vertelde Uli, chef productie. Over de tweede vraag kan ik ook kort zijn: het shirt is echt alleen leverbaar in ravenzwart, andere kleuren bestaan voor ons niet.

Maar in één ding heb ik mij grondig vergist: vrouwen dragen andere T-shirts dan mannen. En omdat het potentieel aan vrouwelijke storytellers minstens zo groot is als dat van de mannelijke, heb ik een belangrijke concessie aan de zuiverheid van mijn Superstore concept moeten doen. Vanaf vandaag  zijn er niet één, maar twee artikelen te koop. En kunnen ook vrouwelijk bezoekers terecht in de de No Story No Glory Superstore. Het NSNG Ladies First shirt is afkomstig uit de fabrieken van The Cotton Group in Waterloo, België. Het getailleerd gesneden T-shirt is zeer geliefd vanwege het draagcomfort. Ik zeg dus nu ook tegen mijn vrouwelijke publiek: ga naar de store, bestel het shirt, en draag het zo veel mogelijk. Let wel op: de shirts vallen kleiner als  gewoonlijk uit.! Het kan dus zeker geen kwaad eerst de maattabel te bestuderen.

Ik weet het: met deze assortimentsuitbreiding begeef ik me op een spekgladde zeephelling. Vanochtend werd me al gevraagd of er binnenkort ook een stoere NSNG Kidslijn verkrijgbaar is, het liefst ook in andere kleuren dan ravenzwart. Vooralsnog ga ik niet op deze onzinnige verzoeken in. Maar marktgericht als ik ben, sluit ik na deze introductie van de NSNG-vrouwenlijn niets meer uit!