Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover. Die ochtend had ik met Joost mijn uitgever de afspraak gemaakt dat ik in de middag kon bellen of het er al was: mijn nieuwe boek Change the Script. Mijn afspraak in Utrecht was natuurlijk eerder klaar dan gepland. In de parkeergarage belde ik Joost. Ze waren nog niet bezorgd, de vrachtwagen was nog niet langs geweest. Hierdoor liet ik me niet tegenhouden. Met gepaste snelheid reed naar de uitgeverij. Net toen ik linksaf langs de slagboom naar binnen wilde rijden, moest ik ruimte maken voor een grote vrachtwagen. Mijn middelvingers stonden al op het punt zich te strekken, toen ik zag dat het een vrachtwagen van CB was. Zouden daarin dan misschien… Beleefd verleende ik voorrang. De vrachtwagen reed naar de leveranciersingang, ik parkeerde en haastte me naar de bezoekersingang.

Even later kwam Joost me ophalen. We liepen direct naar het magazijn, maar helaas, ze hadden iets heel anders bezorgd. ‘Het zou ook gek zijn geweest, als CB ze had bezorgd,’ zei Joost. Hij gaf me een werkkamer en een kop koffie, zodat ik nog wat  werken. Maar wat ik ook probeerde, voortdurend zat ik uit het raam te kijken en hield ik de ingang met de slagboom in de gaten. Naast me was de uitgeverij al vol in vrijdagmiddagstemming, het ene na het andere songfestivalliedje uit lang vervlogen tijden kwam voorbij.

Hoe goed ik de ingang ook in de gaten had gehouden, blijkbaar had ik de binnenkomst van de vrachtwagen gemist. Ineens kwam Joost binnen. ‘Ze zijn er,’ riep hij. Weer liepen we naar het magazijn. Daar zag ik ze direct staan: een paar doosjes met mijn nieuwe boek. Joost pakte er een, checkte of er ook daadwerkelijk letters, woorden, zinnen, alinea’s en hoofdstukken in stonden en overhandigde mij het allereerste exemplaar. ‘Zo,’ zei hij, ‘vanaf nu ben je een auteur met een oeuvre!’ Trots als een pauw ben ik met een doosje naar huis gereden.

Het is er. Ik heb het! Vanaf morgen is Change the Script overal te koop!