Laatst at ik ter voorbereiding op een workshop Storytelling voor een groep huisartsen in een geweldig restaurant, in het centrum van Harderwijk. Het eten was voortreffelijk en omdat mijn gesprekspartner een wijnkenner van formaat is, was ook dat dik in orde.  Ons gesprek ging die avond over het heldendom van het huisartsenbestaan. Of om precies te zijn: over het streven van de held. ‘Dat kan niet helder en concreet genoeg zijn. Slag leveren, banken beroven, Julia veroveren of de Ring vernietigen,’ betoogde ik vol vuur. Toen ik even later tijdens het hoofdgerecht opkeek van mijn bord, en een blik in de keuken wierp, viel mijn mond bijna open van verbazing. Daar, midden in de keuken, zat op een muurtje de vleesgeworden ambitie van de chef. Ineens werd het me glashelder: ieder streven wordt pas echt duidelijk als je er vol voor durft uit te komen.