Ooit, halverwege mijn roemruchte carrière als bassist van Poison Ivy, hadden wij een manager die op provisiebasis optredens voor ons regelde. Hij kreeg cassettebandjes met onze demo, om daarmee zaaleigenaren en festivaldirecteuren te bestoken en ze te vragen of we mochten komen spelen. Zo kwam het dat Heiko (zo heette hij) ons op de meest gekke plaatsen wist weg te zetten. En zo kwam het dat we tot onze vreugde in juni 1980 ineens tien optredens hadden. We gingen op tournee!

Er zat van alles tussen: van een alcoholrijk studentenfeestje en een voorprogramma bij Mark Foggo & The Secret Meeting in Utrecht, een groepenpresentatie in Nieuwegein tot het voorprogramma van Fischer Z in de grote zaal van het Muziekcentrum Vredenburg voor 1.500 man. En dat alles in twee weken. Om drie dagen later weer in een kroeg in Middelburg te spelen (waar het uitliep op vechten met een groep Molukkers). De tour eindigde met een optreden op het biljart van Café ’t Klapcot in Breda, en het spelen in een mega-grote, maar tot onze spijt zo goed als geheel verlaten feesttent in Sint Anthonis. Daarna mochten we op vakantie.

Toeren is (misschien na opnemen) het allerleukste wat je met een bandje kunt doen. Dat gevoel ben ik nooit meer kwijtgeraakt. Vandaar dat ik nu met trots mijn Tour of Duty 2015 aankondig. Dit keer ga ik heel het land door en om op allerlei mooie evenementen en bijeenkomsten mijn verhaal over storytelling (bij leiderschap en verandering) te vertellen. Eindigend met een krachtige eendaagse training, en er zit zelfs een uitstapje naar België bij. Voor het gemak heb ik alles hieronder op een rij gezet:

28 mei: Ondernemersbijeenkomst OCC CranendonckProeflokaal de Bierparel, Budel (besloten)

4 juni: VeranderBootcamp – Strijp-S, Eindhoven (op inschrijving)

5 juni: International Fundraining Consultancy – The Jam Workspace, Amsterdam (open)

11 juni Bex*to School – Bex*communicatie, Eindhoven (op inschrijving)

22 juni IFBD Writer’s class Storytelling – Holiday Inn UZ, Gent (B) (op inschrijving)

29 juni Logeion: workshop Change the Script – NBC Congrescentrum, Nieuwegein (bijna uitverkocht)

30 juni Training Personal Storytelling – Amsterdam (inschrijven tot 10 juni mogelijk) 

De komende weken zal ik hier over mijn belevenissen tijdens mijn Tour of Duty 2015 schrijven.